Beëdigde vertalers verwerken een grote diversiteit aan teksten. Ze vertalen geboorte-, huwelijks- of overlijdensaktes, processen-verbaal, verklaringen door consulaten of ambassades met betrekking tot de wetgeving van hun land, de geldigheid van documenten, etc.

Zowel particulieren, organisaties als ondernemingen doen beroep op beëdigde vertalers. Daarnaast maken de overheid en de rechtbanken zelf gebruik van hun diensten.

In uw zoektocht naar een beëdigde vertaler houdt u het best rekening met een aantal tips:

  • Heeft u werkelijk een beëdigde vertaler nodig? Een beëdigde vertaling passeert steeds langs de griffie van de rechtbank en is daardoor vaak duurder. Wilt u kosten besparen? Vraag dan goed na wat u precies nodig hebt.
  • Hetzelfde geldt voor de aard van de documenten die u moet voorleggen tijdens een procedure. Jammer genoeg werkt niet elke ambtenaar even proactief. Bespaar uzelf een pak heen-en-weergeloop en vraag aan de betrokken ambtenaren een volledige lijst van de documenten die ze nodig hebben om uw procedure vlot te kunnen behandelen.
  • Weet u niet waar u uw zoektocht naar een beëdigde vertaler moet beginnen? De griffie van de Rechtbank van eerste aanleg van uw arrondissement beschikt over een lijst met vertalers die er beëdigd werden. Vraag naar de contactgegevens van de vertalers die in uw gezochte talencombinatie werken. Een ander hulpmiddel is de databank van de Belgische Kamer van Vertalers, Tolken en Filologen. U kan er binnen verschillende talencombinaties vertalers en tolken zoeken. Zoekt u enkel een beëdigde vertaler? Dan kan u hier makkelijk op selecteren.
  • Het is trouwens niet noodzakelijk een vertaler binnen uw eigen arrondissement te kiezen. Voor sommige, meer exotische talen zal u sowieso in gans België moeten zoeken.

Voor beëdigde vertalingen vanuit het Frans en Italiaans naar het Nederlands kan u uiteraard bij PassaParola terecht. We helpen u ook graag indien u naar een andere talencombinatie op zoek bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *