Animo, jong links, (nu Jongsocialisten) verzamelt jonge, politiek geëngageerde vrijwilligers die de samenleving op een progressieve manier willen veranderen. Vanuit de lokale afdelingen komt regelmatig de vraag naar meer ondersteuning. Deze gaat van het aanreiken van concrete actie-ideeën tot meer inhoudelijke ondersteuning.

Het nationaal bestuur van Animo probeert aan die vraag tegemoet te komen door de ontwikkeling van typeacties. Dit zijn kant-en-klare acties die door lokale afdelingen besteld kunnen worden.

Tussen 2011 en 2013 werkte ik aan volgende typeacties:

Het bestuur bepaalde rond welk onderwerp een actie uitgedacht moest worden. Ik kwam met een concept, zocht meer informatie over het onderwerp en leverde de teksten voor de dossiers en flyers. Voor de actie “Seksisme en homofobie? Ik doe er niet aan mee!” schreef ik enkel het persdossier. De lay-out van de flyers werd door een grafische vormgever uitgewerkt.

Het resultaat was telkens een actiepakket met opvallende flyers, een kort achtergronddossier en een persbericht. Hiermee konden afdelingen aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *